MENI
KRAS.RE.VITA
MENI

Izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov po Scilkini učni poti

foto: Tanja Vasilevska Jagunić

Na sončno sredo, 20.4.2022 je Zavod Znanje Postojna, OE Turizem v sodelovanju z Občino Postojna izvedel izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov po Scilkini učni poti v Planini, ki je nastala v okviru projekta KRAS.RE.VITA. Skoraj triurno vodenje pod vodstvom soustvarjalke naravoslovnih vsebin, dr. Jane Laganis iz Zavoda za varstvo narave, OE Nova Gorica, je potekalo le po južni zanki poti na postojnski strani Planinskega polja. Trinajst vedoželjnih lokalnih vodnikov je spoznavalo zanimivosti tega območja, s poudarkom na naravni dediščini.

Z željo po preusmerjanju obiskovalcev iz najobčutljivejših območij Planinskega polja le po obstoječih poteh, po ozaveščanju širše javnosti ter razvoju Planine kot butične turistične destinacije, je potrebno zagotoviti usposobljene vodnike, saj bodo le tako lahko gostom predstavljali našo naravno in kulturno dediščino.
Lepo vabljeni vsi, ki vas vodenje veseli, še posebej pa vsi tisti, ki se že ukvarjate s turistično dejavnostjo v naši občini, da v svoje ponudbe vključite nov produkt, saj bo le tako pot (za)živela: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1ykwrrTCAuLr8LAcTZwUm-rw8OfrTpgLd&usp=sharing.