MENI
KRAS.RE.VITA
MENI

Vabljeni na večer z NETOPIRJI

foto: Nina Doles

Vabljeni na NOČ NETOPIRJEV v sklopu dogodka Mednarodna noč netopirjev 2020

Zaradi slabše vremenske napovedi je dogodek prestavljen na 

PETEK, 18. september 2020 ob 18. uri, pri cerkvi sv. Mihaela na Jakovici

Pridružite se nam na netopirsko obarvanem večeru, kjer boste spoznali te zanimive sesalce, njihov način življenja, zakaj so ogroženi in kaj lahko storimo za njihovo dobrobit.

Na dogodku bomo opazovali tudi izletavanje netopirjev in jim prisluškovali s posebnimi napravami-“bat” detektorji.

Program:

    18.00 - O netopirjih (Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev)
    18.35 - Varstvo netopirjev (Zavod za varstvo narave, OE Nova Gorica in Ljubljana)
    18.45 - Predstavitev aktivnosti za netopirje v okviru projekta KRAS.RE.VITA (Zavod Znanje Postojna, OE Notranjski muzej)
    19.00 - Ogled izletavanja netopirjev ter poslušanje z „bat detektorji“


Da boste na dogodku kar najbolj uživali, prinesite s seboj podlago za sedenje.
Obiskovalce prosimo, da spoštujejo pravila in navodila organizatorja ter vsa priporočila NIJZ za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

Za udeležbo na dogodku so obvezne prijave. Sprejemamo jih do zapolnitve mest, najkasneje do 16. 9. 2020 na nina.doles@notranjski-muzej.si ali na tel. št.: 051 417 636.

Dogodek se bo potekal na prostem, zato bo v primeru slabega vremena prestavljen na petek, 18. septembra. Če nam še takrat zagode vreme, bo dogodek odpovedan.

 

Organizator: Zavod Znanje Postojna, OE Notranjski muzej v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave OE Nova Gorica in Ljubljana, Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev ter z Občinama Postojna in Logatec.To aktivnost kot tudi vse ostale, ki jih predstavljamo v teh novicah,  sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija