MENI
KRAS.RE.VITA
MENI

Otvoritev poti Drvošec ob Cerkniškem jezeru

foto: Arhiv NRP

V petek 21.8.2020 je Notranjski regijski park obiskal minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak z namenom, da se udeleži svečane otvoritve tematske poti Drvošec.

Sprejela sta ga župan občine Cerknica Marko Rupar in direktor Notranjskega regijskega parka Matevž Podjed. Po kratkem kulturnem programu, ki je potekal na eni od idiličnih razglednih točk, je minister, skupaj z županom in direktorjem, prerezal trak in uradno odprl učno pot Drvošec. Ta poteka po neokrnjeni naravi Cerkniškega jezera in je v eno smer dolga 3,7 kilometra. Poteka od požiralnikov Rešeto in se konča dobrih 500 metrov pred mostom pred vasjo Otok.

Minister je predstavitev in obisk spremljal z zanimanjem in dal jasno sporočilo, da bo država tudi v prihodnje podpirala naravovarstvene projekte. Župan Marko Rupar je ob vsem tem poudaril, da je treba s pogovori iskati skupne poti. »To je pravi pristop, ki vsem prinese veliko zadovoljstva,« je povedal. Minister Vizjak pa je med drugim dejal: »Učna pot ob Cerkniškem jezeru je lep primer sinergij razvoja in ohranjanja narave. Naj se pot Drvošec vriše v zemljevid dosedanjim in prihodnjim potem, ki sledijo smeri dobrobiti nas ljudi in narave oziroma življenja.«

 Več o obisku ministra na Cerkniškem jezeru pa v videu na spodnji povezavi:

https://arhiv.mm.gov.si/mop-gs/Cerknisko_jezero.mp4